Byle słodko, byle szybko. Jablkowo cynamonowe poWeekendowe Łakocie odc.5

W weekend nie piekłam słodkości ale dzisiaj zaprosiłam na kawę psiapsiółkę i słodkości były wielce pożądane. Był jednak mały problem... skończyły mi się przepiórcze jajeczka oraz mleko... pomyślałam, ze mimo to upiekę muffinki. 
Słodkie, wilgotne, kwaskowe i pachnące bo cynamonowo jabłkowe!


1 i 1/3 szkl. mąki pszennej
150 ml cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
175 ml mleka (krowiego lub roślinnego)
75 g margaryny bez mlecznej lub oleju
jedno kwaśne jabłko
1/4 łyżeczki cynamonu

Suche składniki łączymy z mokrymi. Jabłko obieramy, kroimy na małe kawałeczki. Ciastem wypełniamy otwory blaszki do muffinek wyłożonej papilotkami.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C i pieczemy ciastka ok 30 minut.
Studzimy na kratce.

Komentarze

  1. To taki przepis akurat dla mojego męża, który uwielbia wszystko co słodkie :)
    Mniam mniam...
    Pozdrawiam!
    Kalejdoskop Renaty

    OdpowiedzUsuń
  2. To taki przepis akurat dla mojego męża, który uwielbia wszystko co słodkie :)
    Mniam mniam...
    Pozdrawiam!
    Kalejdoskop Renaty

    OdpowiedzUsuń
  3. świetne mają kształty, no i na pewno są przepyszne :) Pozdrawiam, Asia

    OdpowiedzUsuń
  4. i zniknęły nie wiem kiedy :) dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty