Krakersowy kurczak i Maczeta

Wspominałam już o kurczaku w krakersach. Był niewypałem jeśli chodzi o gust Małżona. Mi smakował choć może nie zachwycił. Dziś miałam powtórkę gdyż zrobiłam go z 4 piersi. Podałam do niego surówkę z kapusty pekińskiej i pora. Dla mnie zestawienie idealne.
Przepis znalazłam Na Grabinie.


KURCZAK W KRAKERSACH

4 piersi kurczaka
1 duży jogurt naturalny
opakowanie krakersów
sól, pieprz - do smaku

Kurczaka kroimy na drobne kawałki i zalewamy jogurtem na ok. godzinę (może być dłużej). Dodajemy nieco soli i pieprzu.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st.
Kawałki mięsa obtaczamy w pokruszonych krakersach.
Pieczemy do zrumienienia u mnie ok. 35 minut.


Wieczorem odwiedził nas agent Machete. Tytułowa postać filmu genialnego reżysera Roberta Rodrigueza.
Jak zwykle krew się lała strumieniami, powalały inteligentne teksty i poczucie humoru. Na dokładkę zszokowała mnie obsada: Danny Trejo, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Cheech Marin, Lindsay Lohan, Don Johnson, Jessica Alba, Robert De Niro. Jeśli ktoś gromadzi takich aktorów nie może nakręcić złego filmu. Momentami film mnie bawił, chwilami trzymał w napięciu. Był świetny i nawet na sekundę nie znudził.
Dla mnie najlepszą sceną była to gdzie Sieć rusza do ataku kolorowymi i skaczącymi brykami w stylu usa gangsta. Jak ktoś obejrzy będzie wiedział o co mi chodzi. Zdecydowanie polecam.


Komentarze

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty